ViceBusters – Festivitatea de premiere (VIDEO)

Pentru cei care nu sunt la curent cu ceea ce reprezintă VICEBUSTERS, precizăm că aceste este un eveniment dedicat comunității de tineri din Neamț și nu doar atât: este un nou concept care presupune un concurs de scurtmetraje ce pot fi filmate chiar și cu telefonul mobil, create de tineri pentru tineri. Acest eveniment este organizat de Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Consiliul Județean al Elevilor Neamț.

Tematica primei ediții a fost „Pericolele viciilor în rândul tinerilor” și s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Misiunea acestui concurs a fost creșterea gradului de conștientizare în rândul elevilor asupra riscurilor la care se expun din cauza viciilor de orice fel. Demersul este unul mai mult decât informativ, și anume, o platformă de educare și descoperire a tainelor domeniului audiovizual.

Florin Vornicu, consilier județean și membru ATOP, este inițatorul acestui proiect. Acesta a declarat: „În plenul ATOP s-a propus și s-a votat un proiect ambițios împotriva viciilor. Un proiect de conștientizare și de combatere a pericolului consumului de droguri și a viciilor, oricare ar fi ele. Am fost împuternicit să mă ocup de acest proiect, aducând alături de mine mai multe persoane cu care am structurat proiectul care presupune un concurs de film de scurt metraj având tema pericolul viciilor în rândul tinerilor. De la început m-am gândit că alături de noi ar trebui să aducem niște oameni creativi care să dea plus valoare proiectului. Fiind prieten cu Daniel Sandu, i-am propus proiectul, pentru că societatea are o luptă din ce în ce mai mare cu viciile. Apoi, lângă noi au venit tinerii, ca parteneri, din Consiliul Județean al Elevilor”.

Daniel Sandu, important scenarist, regizor național și internațional, voluntar în acest proiect a declarat: „Am acceptat invitația colegului Florin Vornicu de a construi o platformă și un eveniment care să fie atât informativ, cât și distractiv pentru tinerii din Neamț și din afara județului. Nu vrem să transmitem doar informația că viciile dăunează, pentru că tinerii știu acest lucru, ci să împachetăm această informație într-un mecanism creativ, colaborativ și distractiv prin care cred că tinerii ar putea absorbi mult mai bine informația și să învețe cât mai multe tehnici despre cum să faci conținut pe social media. Au ocazia să cunoască oameni profesioniști din industria cinematografică și să descopere dacă au o pasiune pentru actorie, regie sau scenaristică și, de ce nu, să își ducă pasiunea  mai departe la nivel profesional. Într-adevăr publicul pe online este diferit, dar legăturile pe care le facem și produsele pe care le creăm trebuie să fie țintite. Fiind un proiect dedicat tinerilor care stau mult pe social media, am căutat să țintim direct acolo pentru a nu fi doar consumatori de social media, ci și creatori. Astfel, mesajul se poate propaga ușor pe social media. Noi suntem voluntari, nu avem niciun alt interes decât să aducem o contribuție generației tinere și să nu rămânem pasivi în fața acestui pericol al viciilor.”

Mai multe despre echipa din spatele ViceBusters Film Chalenge, în materialul video de mai jos:

Despre acest subiect am scris în articolele anterioare, articole care pot fi vizionate AICI și AICI – click.

În cele ce urmează vă invităm să vizionați festivitatea de premiere – un moment cu adevărat emoționant pentru toți participanții:

Felicitări tuturor!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate