Vicepreședintele CJ Neamț, Dragoș Chitic, despre schimbări și viitorul spitalului județean de la Piatra-Neamț

Vicepreședintele CJ Neamț, Dragoș Chitic, este, în prezent, responsabil de situația Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Sarcina de coordonare a spitalului i-a fost acordată începând cu luna octombrie a anului trecut.

Grav afectat de incendiul de la secția de terapie intensivă și de neconformități, în special la secția de Oncologie, spitalul a rămas, recent, și fără manager după demisia lui Alexandru Filimon, înconjurată de un scandal mediatic și dezvăluiri despre condițiile care lasă mult de dorit în unitatea sanitară.

Potrivit lui Dragoș Chitic, s-au mai schimbat în bine lucrurile la spital, începând cu factorii decizionali. Conducerea interimară a fost preluată de dr. Cristina Atănăsoaie Iacob. CJ Neamț a acordat mână liberă noului manager interimar să aleagă echipa medicală de conducere formată din patru persoane.

În ceea ce privește Consiliul de Administrație, trei persoane au făcut un pas în spate, iar CJ Neamț a făcut două noi numiri: un consilier județean – Adrian Bourceanu și Dana Pârâu, un tehnocrat din aparatul de specialitate al CJ Neamț, cu competențe în implementarea proiectelor.

Am construit această echipă cu oameni cu care să poți pleca la drum. Sunt și alți colegi din cadrul CJ Neamț care ajută, însă echipa de bază este cea nominalizată. Ne-am întâlnit aproape zilnic la început spital pentru a încerca să identific care sunt problemele reale ale spitalului. Unele probleme sunt chiar de necrezut pentru mine, dar am reușit în 2 luni ca problemele foarte grave să se corecteze pentru a nu fi sincope în funcționare și să identificăm problemele de rezolvat în 2024.”, a precizat Dragoș Chitic.

Pentru anul 2024, vicepreședintele CJ Neamț afirmă că sunt 4 direcții principale de urmat pentru buna funcționare a spitalului:

  • Funcționarea curentă a spitalului care trebuie să se facă fără sincope și fără lipsuri de echipamente, medicamente, consumabile medicale
  • Amenajările/reparațiile curente care trebuie făcute pentru confortul și siguranța pacienților și o alocare financiară de 8 milioane de lei din partea CJ Neamț la început de an
  • Funcționarea din punct de vedere medical prin monitorizare electronică
  • Susținere financiară prin componentă guvernamentală.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate