Vicepreședintele PSD al Consiliului Județean Neamț, Adrian Păduraru despre problema lipsei investițiilor la Piatra-Neamț

Într-un peisaj economic în care orașele concurează pentru a atrage investitori, declarațiile vicepreședintelui Consiliului Județean Neamț, Adrian Păduraru, aduc lumină asupra unei probleme persistente în Piatra-Neamț – reticența investitorilor de a-și îndrepta atenția către această zonă. Păduraru, în calitate de reprezentant al administrației locale, a expus cu claritate principala cauză a acestei evitări, oferind o perspectivă relevantă și a vorbit despre eforturile întreprinse pentru a depăși aceste obstacole:

În primul rând avem o infrastructură deficitară. Sunt drumurile cu limitări de tonaj, de asta foarte multe investiții au mers către zona Romanului, pentru că au beneficiat de drumul respectiv. Am spus de multe ori, noi, mai ales cei din Piatra-Neamț, trebuie să găsim acel punct în care să reușim ca acest oraș să exceleze prin ceva și atunci, în jurul acelui modul, să putem să dezvoltăm acest oraș foarte, foarte mult. De aici vine problema. De la infrastructură în primul rând, de la modalitatea în care se poate face transportul mărfurilor respective. Adică drumul acesta expres, Piatra Neamţ – Bacău, este foarte, foarte important pentru dezvoltarea economică în zona Piatra-Neamţ. Pentru că altfel rămânem aici, ca o insulă, noi, Piatra-Neamţ. Fiecare zonă trebuie să vadă cum se poate dezvolta în viitor şi care va fi rolul ei într-o dezvoltare viitoare.”, a declarat Adrian Păduraru.

Acesta a mai clarificat și faptul că nu ține de cei de la Consiliul Județean această problemă a infrastructurii: „Noi, doar pe drumurile județene. Problemele mari de limitări sunt pe drumurile naționale.”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate