Viceprimarul de Războieni, victima unui ultraj. Reacție dură a primarului Țarălungă pe fondul escaladării conflictelor din comună

Săptămâna trecută, pe 25 august, în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au fost sesizați de către un bărbat de 60 de ani, din Războieni, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ultraj, deoarece victima agresiunii a fost viceprimarului comunei Războieni. Acesta se afla pe domeniul public al comunei, la o acțiune de salubrizare. La fața locului s-a iscat un conflict, iar un cetățean l-a lovit pe viceprimar în zona capului, lucru care i-a provocat o hemoragie. Echipajul de salvare chemat la fața locului l-a transportat pe viceprimarul comunei la Spitalul Județean din Piatra-Neamț pentru acordarea de îngrijiri medicale și evaluarea stării de sănătate.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 25 august, în timp ce bărbatul se afla pe un drum public, din localitatea Războieni, pe fondul unui conflict verbal, un bărbat în vârstă 67 de ani, din aceeași localitate, ar fi exercitat asupra acestuia acte de violență.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

În aceste condiții, primarul social-democrat al comunei Războieni, Bogdan Țarălungă, a făcut astăzi o declarație prin care reclamă seria de conflicte din comună, generate de anumite persoane din opoziție, care l-ar avea ca țintă pe acesta cu scopul denigrării, intimidării și chiar șantajării.

ESCALADAREA VIOLENTEI IN COMUNA RAZBOIENI

Stimati cetateni, suntem martori in ultima perioda de timp la o serie de manifestari greu de imaginat, din partea unor consilieri locali ai PNL, USR si a unui cetatean certat cu legea, autopropulsat în poziția de „mare strateg al opoziției”.

Cunoscuti la nivel de judet ca „scandalagii” sau „circarii” din Razboieni, acestia au demarat dupa alegerile din 2020 o campanie furibunda de denigrare a persoanei mele, sub pretinsul lor interes pentru comunitate aflandu-se de fapt interese personale.

În fapt, cetateanul L. si-a TRADAT propriul electorat (nimic nou) fata de care afirma doar aspecte negative despre persoana mea, dar in realitate, imediat dupa alegeri mi-a solicitat sustinerea pentru a fi ales viceprimar, in caz contrar urmand sa „nu am liniste”.

Am fost surprins ca un individ se poate preta la asemenea amenintari, dar nu am cedat santajului si a urmat ceea ce cunoastem cu totii. O campanie de reclamatii, denigrare, minciuna, intimidare, amenintare, proferare de insulte si calomnii, violenta verbala, lipsa de respect fata de executivul comunei Razboieni si de alti colegi din cadrul consiliului local, o parte din aceste aspecte putand fi vazute pe filmarile sedintelor de consiliu local.

Problemele s-au acutizat in ultima perioada, incepand cu filmarea abuziva a sedintelor de consiliu local de catre cetateanul B. C., in afara cadrului legal si insultarea consilierilor locali si a reprezentantilor executivului, prin proferarea de insulte gen „idiotilor”. Subliniez si pe aceasta cale ca sedintele consiliului local Razboieni SUNT FILMATE conform legilor in vigoare si a Regulamentului de Organizare si Functionare a Consiliului Local Razboieni si sunt postate pe site-ul comunei Razboieni.

Am sustinut si sustin filmarea sedintelor cu respectarea legii, in scop de informare corecta a cetatenilor si nu in scop electoral, cu trunchierea imaginilor si selectia preferentiala a scenelor, denumite in mod ridicol „discursuri magistrale” (se intorc in mormant inaintasii, oameni de valoare, care chiar au avut discursuri magistrale).

Escaladarea violentei a continuat cu vandalizarea locului de joaca, a bazei sportive si a portii de lemn de la intrare pe aleea parcului comunal. Greu de inteles ce a putut determina pe faptuitori sa savarseasca astfel de acte, sa distruga si sa vandalizeze bunuri apartinand comunei si realizate prin proiecte derulate cu fonduri guvernamentale sau europene.

Apogeul violentei la nivelul comunei noastre a fost atins in ziua de vineri, 25 august 2023, cand un simpatizant PNL din satul Borseni a lovit in mod miselesc, cu capul, pe viceprimarul comunei care se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu, in zona fetei, provocandu-i o hemoragie externa. Deloc surprinzator, la locul faptei era si cetateanul B. C., care pare a fi numitorul comun al tuturor etapelor de escaladare a violentei in comuna noastra. Procuratura a deschis dosar penal pentru ultraj.

O adevarata revarsare de ura si minciuna a venit ieri, 29.08.2023 din postarea consilierului PNL L., care nemultumit de faptul ca a initiat in mod eronat un proiect de hotarare de consiliu care nu isi are obiectul, a incercat manipularea grosolana a cetatenilor, ba mai mult, in mod ridicol, s-a transformat in „victima” intimidata si s-a autodeclarat „eroul” care sta pe baricade (analizati dumneavoastra cam la ce nivel de ridicol a ajuns discursul unor astfel de oameni).

La o sedinta de consiliu local din aceasta luna a participat si o doamna consilier judetean din partea partidului USR, care la final a afirmat ca modul in care se comporta si vorbesc anumiti consilieri este nemaintalnit, inacceptabil si lezeaza grav solemnitatea unei sedinte de consiliu local.

Stimati cetateni, va rog sa analizati dumneavoastra, cat mai obiectiv posibil, postarile, limbajul, atitudinea si modul in care actioneaza un grup care a devenit aproape toxic pentru aceasta comunitate.

Cu ura, minciuna, manipulare si frustrare nu poate fi construit nimic.

Sunt constient, atat eu, cat si marea majoritate a consilierilor din comuna noastra, ca in mod inerent sunt si nemultumiri, precum si aspecte care trebuiesc imbunatatite permanent la nivel local, dar rezolvarea acestora se face doar prin munca si colaborare. In definitiv, dorinta de a face mai mult este motorul progresului, nemultumirea avand rolul ei benefic.

Prin aceasta postare nu vreau sa intru in jocul murdar al grupului toxic constituit la nivelul comunei noastre, dar nu este normal ca manifestarea extrem de vocala a acestora sa puna in umbra activitatea si rezultatele oamenilor care muncesc si doresc binele acestei comune.

Este mult de lucru in contextul in care numarul de proiecte la nivel local este mare, iar aparatul primariei este incomplet.

Va rog sa analizati obiectiv activitatea executivului primariei Razboieni, numarul de proiecte accesate in ultima perioada si valoarea acestora.

„Opozitia” se agata cu disperare de un subiect care este reglementat legal si din care dorea sa faca primul lor mare proiect de hotarare de consiliu local. Cauta sa isi aroge un merit, dar nu cred ca asta este important pentru comunitatea noastra, atat timp cat problemele sunt rezolvate.

Am fost, sunt si voi fi deschis oricarui dialog constructiv, benefic comunei noastre.

a declarat primarul Țarălungă Sebastian-Bogdan

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate