Viceprimarul municipiului Roman, Radu Samson – USR, despre politică și administrație (VIDEO)

Viceprimarul municipiului Roman, Radu Samson (USR), a discutat în cadrul unei emisiuni despre activitatea sa în administrație.

Principala problemă în Roman, ca de altfel și în alte zone ale județului, este apa, respectiv infrastructura depășită ca termen de viață și numeroasele avarii sau raționalizări care afectează populația.

„Noi ce am putut face în consiliul local am făcut. Am alocat sumele necesare pentru anumite investiții, cum ar fi o parte din sectorizarea necesară a rețelei de apă din oraș. Ca un exemplu, anul acesta au fost alocați, la adoptarea bugetului din februarie, 5 milioane de lei pentru modernizarea străzii Smirodava și, implicit, ca o condiție impusă de USR, înlocuirea conductei de apă pentru ca după ce asfaltăm să nu mai apară avarii pentru a sparge strada. Banii au fost alocați la începutul anului și abia de curând s-a reușit elaborarea proiectului tehnic. Având în vedere că vine iarna, probabil că de banii respectivi se va folosi Guvernul.”, a declarat viceprimarul de Roman, Radu Samson.

O altă problemă spinoasă în Roman este aceea a străzii Fabricii unde foarte mulți oameni (circa 500) locuiesc în condiții greu de conceput pentru secolul în care trăim. Radu Samson consideră că problema nu se va rezolva, din păcate, prea curând. A amintit de un proiect început în timpul primarului Lucian Micu care prevedea modernizarea locuințelor de pe strada Fabricii, însă actualul primar nu a reușit să îl implementeze.

„Proiectul efectiv a fost îngropat, cu contractul de finanțare, rămas moștenire de la fostul primar, semnat în octombrie 2021, dacă îmi amintesc bine. Eu am propos să accesăm alte fonduri europene pe PNRR și să facem în zonă un centru de zi cu 4 asistenți sociali, cu educatori, cu toate condițiile, pentru integrarea comunității respective și reducerea infracționalității. Elaborarea unui astfel de proiect nu ar fi durat mai mult de 2-3 luni. Domnul primar a cheltuit 50.000 de euro pe un proiect tehnic cu altă soluție decât cea propusă de studiul de fezabilitate și a dus costurile de la 10 milioane de lei la 50 de milioane de lei, ceea ce însemna că trebuia să punem diferența din bugetul local, iar consiliul local nu a aprobat acest lucru.”, spune Radu Samson.

Deși la începutul mandatului, se crease o alianță PNL-USR, în prezent, potrivit lui Radu Samson, în consiliul local Roman majoritatea este asigurată de aproape toate partidele, USR fiind cam singurul aflat în opoziție. În perspectiva perioadei electorale din 2024, Radu Samson a anunțat că este candidatul USR pentru primăria Roman.

Întregul dialog poate fi urmărit în format video mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate