Victima incendiului din Bicaz are arsuri pe 80% din corp. Nu se găsesc locuri în țară pentru arși – s-a contactat COSU

Ieri, 28 iunie, a fost o zi extrem de dificilă pentru salvatori. Două victime, femei, au suferit arsuri grave în urma a două incendii diferite, unul în Bicaz și celălalt în Tașca.

Victima din Tașca are 80 de ani și a suferi arsuri de gradul I-II pe aproximativ jumătate din suprafața corporală. Pentru aceasta s-a reușit obținerea unui aviz de transfer interclinic de la Piatra-Neamț la București.

Cea de-a doua victimă, din Bicaz, are 77 de ani și se află într-o stare critică, la Piatra-Neamț. Prezintă arsuri de gradul II-III pe 80% din suprafața corpului. Cadrele medicale de la Piatra-Neamț fac tot posibilul pentru a o menține în viață și pentru a obține un aviz de transfer într-un spital specializat pentru tratarea marilor arși.

În acest sens, a fost contactat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății. Se așteaptă un răspuns. Momentan se află la terapie intensivă la Piatra-Neamț. Prognosticul este extrem de rezervat.

COSU poate decide transferul unui pacient cu arsuri în altă țară, cu suport de transport autorizat din partea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, în cazul în care paturile pentru tratamentul arșilor grav de la nivel național sunt integral ocupate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate