VIDEO – 37.000 euro pentru spălat stațiile de autobuz din Piatra-Neamț

Ne place foarte mult faptul că domnul primar Carabelea a readus în atenția publică stațiile de autobuz cu prețuri comparabile cu cele ale apartamentelor din municipiul Piatra-Neamț, pentru că și noi avem o poveste proaspătă, cu miros penal puternic, poate suficient de puternic pentru a ajunge până la nasurile celor de la DNA.

Povestea, pe scurt, este următoarea: La finele lunii februarie, în mare liniște, deoarece nu am văzut să fi fost făcut vreun anunț pe undeva pentru a atrage oferte și firme din Piatra-Neamț, primăria a încheiat un contract prin achiziție directă, în valoare de 180.000 RON, adică vreo 37.000 de euro, cu o firmă din Dochia, firmă fără niciun angajat, care să spele lunar stațiile de autobuz achiziționate la preț de apartament. De ce nu a dat primăria acest contract unei firme a primăriei, cum ar fi, de exemplu, Salubritas?

Fericita firmă câștigătoare a contractului se numește S.C. ECO DELTA CLEAN S.R.L. și este administrată de un domn, Tănasă Răzvan, care nu răspunde la numărul de telefon înscris la Registrul Comerțului pentru această firmă. La numărul de telefon al firmei răspunde un domn Ciobanu Vasile-Bogdan, care spune că a renunțat la firmă și nu știe nimic.

Cum noul proprietar nu era de găsit, am mers la sediul firmei din comuna Dochia, unde, ce să vezi, surpriză! Nimeni nu știa nimic despre firma ce câștigase frumosul contract de la primăria Piatra-Neamț. La acea adresă era o firmă ce se ocupa cu lemnul, a nimeni altuia decât Ciobanu Vasile-Bogdan, care este asociat în firmă cu un alt domn, Orghidan Sergiu Ioan, ce a lucrat la firma primăriei, Salubritas, până recent, când s-a mutat la Publiserv, o altă firmă a primăriei Piatra-Neamț.

Deci, nu am găsit proprietarul firmei care a câștigat frumosul contract de 37.000 de euro și am rămas doar cu suspiciunea unei combinații cu o firmă din curtea unui angajat al municipalității frumoase, care a dat cu mare ușurință un asemenea frumos contract unei firme fără angajați și fără experiență anterioară în întreținerea stațiilor de autobuz.

Fiind în fața unei firme fantomă, care nu este la sediul declarat, și în imposibilitatea de a da de patron, am săpat mai departe în identitatea patronului, despre care avem suspiciunea că este doar un interpus care ține pe numele lui câteva firme.

Cum am ajuns la această concluzie?

Același personaj, Tănasă Răzvan, probabil un împătimit colecționar de firme, a mai luat pe numele lui, tot de când liberalii au prins loc la butoane în Neamț, o firmă ce se cheamă ANALIZE & MEDIA RESEARCH SRL, firmă ce își are sediul fix în apartamentul lui George Lazăr, președintele PNL Neamț, firmă care îl are ca fondator și prim patron pe nimeni altul decât pe același președinte al PNL Neamț, George Lazăr. Dar este și ceva amuzant la aceasta firmă. La telefonul firmei raspunde fostul secretar al PNL Neamț care declară ca habar nu are de ce apare numărul lui de telefon înscris la Registrul Comerțului la această firmă.

Deci, o recapitulare scurtă. Firma care a obținut fericitul contract de 37.000 de euro pentru a spăla stațiile de autobuz din Piatra-Neamț, de la primăria PNL condusă de primarul PNL Andrei Carabelea, aparține unui domn care mai deține o firmă cu sediul fix în apartamentul președintelui PNL Neamț, George Lazăr.

Am mai putea povesti multe despre această firmă care a luat acest contract de 37.000 de euro, acordat în cele mai suspecte condiții de primăria domnului Carabelea, dar momentan ne oprim aici. Oricum acest contract este un nimic pe lângă ceea ce mai avem să vă povestim. Dar le luăm pe rând și cu calm, căci nimeni nu ne ia subiectele legate de suspiciunile de corupție din primăria Piatra-Neamț.

Iosub Robert

PS: Precizăm că suspiciunile penale prezentate în acest articol vor fi trimise către organele de cercetare penală, în vederea investigării, și vom reveni cu răspunsul primit de la acestea. Până atunci, nicio situație sau suspiciune nu poate să încalce principiul prezumției de nevinovăție. Până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă, orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar orice persoană nominalizată în acest articol beneficiază de dreptul la replică sau ne poate trimite lămuriri pe care să le adăugăm în materialul jurnalistic publicat.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate