VIDEO – Adrian Niță, candidatul cu cele mai mari șanse la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț

În urmă cu câteva zile, PSD Neamț a anunțat candidatul pentru primăria Piatra-Neamț în persoana lui Adrian Niță, care este și președintele organizației social-democrate a municipiului. Amănunte aici – click.

Decizia PSD cu privire la candidatura de la Piatra-Neamț nu a surprins foarte mult, Adrian Niță fiind activ implicat în problemele comunității. Atât sondajele interne ale partidului, cât și alte sondaje efectuate pe plan local arată că Adrian Niță are șanse mari să obțină funcția de primar, însă decizia finală stă în mâinile pietrenilor care vor merge la urne pe 9 iunie.

Am profitat de acest anunț de candidatură din partea PSD la Piatra-Neamț și l-am invitat pe Adrian Niță în cadrul unei emisiuni în care a discutat de ce e nevoie de o schimbare pentru a limita daunele „accidentului electoral” din 2020, așa cum s-a exprimat.

„Suntem la aproape 4 ani de la acel moment care poate fi catalogat ca un accident electoral, când actuala conducere a primăriei, actualul primar, cu un procentaj care nu îi dă legitimitate, a reușit să ajungă la conducerea primăriei Piatra-Neamț și de atunci n-am avut parte decât de urmări ale acestui accident, de daunele provocate de acest accident. Ele sunt multiple și trebuie să îndreptăm tot ceea ce s-a întâmplat după acest accident electoral.”, spune Adrian Niță.

Este născut, crescut la Piatra-Neamț, și-a desfășurat activitatea profesională tot aici și de câțiva ani ocupă funcția de prefect care nu e lipsită de provocările sale.

„Iubesc orașul acesta.”, spune Adrian Niță, explicând care este unul dintre motivele pentru care a dat curs acestei noi etape din viața sa: candidatura la primărie și posibilitatea ca în următorii 4 ani să fie primar de Piatra-Neamț.

Un alt motiv este că „e nevoie de o schimbare” și că „administrația trebuie să țină cont și de oameni”, deoarece „În afară de lehamitea celor din Piatra-Neamț, nu știu dacă mai există categorii sociale care să mai aibă speranță, raportându-se la ceea ce se întâmplă acum în oraș.”, a mai punctat Adrian Niță.

Candidatul PSD a vorbit în detaliu despre valul de nemulțumire creat în comunitatea de la poalele Pietricicăi pe fondul șantierelor nesfârșite și lucrărilor nesemnalizate, generatoare de praf, mizerie și disconfort, a cofinanțării din bugetul local care a atins limite record de peste 50% (de la 2%) în cazul proiectelor europene cu termene întârziate sau prost implementate, a lipsei de spații de socializare sau divertisment pentru tineri și vârstnici, a lipsei parcărilor, a interzicerii mașinilor de marfă sau de transport persoane să staționeze prin parcările din oraș, a regulamentelor de ordine publică aberante în care oameni care fac curat în fața blocului sunt amendați de Poliția Locală, creșteri mari de taxe, spații exagerat de scumpe pentru comercianții din piață, prea mulți bugetari în primărie cu salarii care împovărează bugetul local și multe alte neajunsuri. Aceste aspecte sunt deja cunoscute și trăite pe propria piele de pietreni, dar e bine să le mai enumerăm din când în când.

Adrian Niță este de părere că principalele greșeli făcute de actuala administrație derivă din lipsă de experiență și din lipsă de empatie: „E momentul să oprim efectele accidentului electoral despre care vorbeam. Actuala administrație s-a deconectat în totalitate de la cetățeni și pare că guvernează, conduce fără să se consulte cu aceștia și fără să țină cont de problemele lor.”

Deși campania electorală încă nu a început, cursa este strânsă și deja apar primele reacții contondente între candidați. Cert este că pietrenii au mari așteptări de la cel care va ocupa în următorii 4 ani funcția de conducere în Primărie. Rămâne de văzut dacă se va reuși corectarea, în vreun fel, a ceea ce s-a întâmplat negativ în actualul mandat.

Vă invităm să urmăriți materialul video:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate