(VIDEO) Adrian Niță: „Ștrandul din Piatra Neamț a ajuns astăzi o pată neagră pe obrazul administrației liberale care conduce orașul.”

Ștrandul din Piatra-Neamț, locul atâtor amintiri frumoase pentru noi, pietrenii, a ajuns astăzi o pată neagră pe obrazul administrației liberale care conduce orașul.

Cu puntea închisă, spații în paragină și chirii mari care îi alungă pe mulți comercianți, ștrandul din Piatra-Neamț devine pe zi ce trece un loc tot mai neatragător. Este unul dintre puținele ștranduri care nu au canalizare, iar stația de epurare nu funcționează de ani de zile. În plus, administrația liberală a desființat și zona pentru grătare care se afla în incinta acestui ștrand.

Toate acestea demonstrează dezinteres, incompetență sau neștiință în a gestiona problemele orașului, aspecte pentru care mulți ar trebui să plece acasă.”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Ștrandul din Piatra Neamț continuă să fie sursa de nemulțumire pentru locuitorii și vizitatorii orașului, în ciuda sezonului estival în plină desfășurare. Un oraș întreg reclamă condițiile dezamăgitoare din acest spațiu de recreere, atrăgând atenția asupra problemelor legate de infrastructură, servicii și costuri excesive.

Unul dintre principalele aspecte care provoacă frustrare este lipsa canalizării și nefuncționarea stației de epurare, ceea ce duce la o igienă precară în zona strandului. Această situație creează un mediu insalubru și poate avea un impact negativ asupra sănătății celor care utilizează „facilitățile”.

De asemenea, după cum știți, zona de grătare a fost desființată, ceea ce limitează opțiunile de a petrece timp în aer liber și de a face grătare în cadrul strandului. Absența acestei facilități populare restrânge experiența de relaxare și petrecere a timpului liber pentru vizitatori.

O altă problemă semnalată este închiderea punții de acces la strand, ceea ce creează un disconfort pentru cei care doresc să se bucure de facilitățile de pe malul apei. Această restricție afectează în mod negativ accesibilitatea și comoditatea pentru vizitatori, care au de străbătut un traseu lung și periculos pentru a ajunge în această zonă.

În plus, se remarcă și problema mizeriei în zona strandului. Lipsa unui sistem eficient de gestionare a deșeurilor duce la acumularea gunoiului și la aspectul neplăcut al spațiului de recreere.

Un alt aspect criticat este nivelul ridicat al chiriilor practicate în cadrul strandului. Locuitorii și vizitatorii consideră că aceste costuri sunt excesive în comparație cu calitatea serviciilor oferite și infrastructura deficitară. Această situație îi descurajează pe mulți să frecventeze strandul și afectează în mod negativ experiența lor de petrecere a timpului liber.

În fața acestor nemulțumiri, este necesară implicarea autorităților locale pentru a aborda și rezolva aceste probleme. Investițiile în infrastructură, precum construirea unui sistem de canalizare funcțional și modernizarea facilităților existente, ar trebui să fie prioritare pentru a asigura un mediu curat și sigur pentru vizitatori.

De asemenea, este important să se găsească soluții pentru reînființarea zonei de grătare și redeschiderea punții de acces, pentru a satisface nevoile și preferințele vizitatorilor.

Pe lângă aceste măsuri, autoritățile locale ar trebui să reevalueze nivelul chiriilor practicate în cadrul strandului și să îl ajusteze în concordanță cu calitatea serviciilor și infrastructura disponibilă.

Dacă Primăria municipiului Piatra Neamț nu ar avea alte preocupări, mult mai costisitoare, ar putea realiza o transformare a strandului din Piatra Neamț într-un loc atractiv, curat și confortabil pentru toți cei care doresc să se bucure de timpul liber în această zonă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate