VIDEO – Afaceri cu parfum de USR în ștrandul de la Piatra-Neamț

Terasele din ștrandul de la Piatra-Neamț au fost scoase la licitație la niște prețuri aberante, în niște condiții prohibitive și, multe dintre ele, într-o stare jalnică. Din aceste motive, pentru majoritatea spațiilor din ștrand nu s-a prezentat nimeni la licitație.

Excepție a făcut zona VIP, unde s-a prezentat la licitație o firma înființată doar de o lună, deci caietul de sarcini a fost astfel conceput încât să se poată și a luat terasa administrată 12 ani la rând de o altă firmă care a investit an de an în acest loc.

Cel care a luat terasa este un bun prieten al lui Tiberius Berbece de la USR, consilier personal al viceprimarului Marius Irimia, tot de la USR, viceprimar care se si ocupă de administrarea ștrandului. Desigur că în zona VIP s-au investit în acest an peste 700 milioane lei vechi, în timp ce restul teraselor din zona au rămas neînchiriate, fapt ce avantajează clar terasa luată de prietenul celui de la USR.

Cel mai grav lucru nu e suspiciunea că unii de la USR au pus mâna pe un spațiu în care s-au investit bani publici la greu, ci faptul că în urma modului greșit (din incompetență sau din rea voință) de administrare a ștrandului, cei din HORECA nici nu s-au mai prezentat la licitația pentru spațiile din ștrand, acestea rămânând abandonate, în detrimentul pietrenilor care merg la ștrand și în avantajul terasei VIP.

Dacă municipalitatea își permite să lase administrarea celei mai importante zone de recreere a pietrenilor pe mâna cuiva care face astfel de lucruri, atunci municipalitatea greșește și ar trebui să se trezească la realitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate