(VIDEO) Conducerea Apa Serv, despre primele măsuri luate la Roman pentru furnizarea apei

Vineri, 28 octombrie, directorul companiei Apa Serv, Bogdan Mușat, a susținut o conferință de presă pentru a aduce o serie de clarificări cu privire la mai multe aspecte apărute în spațiul public.

În privința problemelor cu apa de la Roman, directorul Apa Serv a declarat că a discutat cu cei de la Apa Vital Iași: „A fost finalizată remodelarea hidraulică acolo astfel încât să putem capta mai multă apă de la Apa Vital în situația în care avem nevoie de așa ceva și, bineînțeles, în funcție de posibilitățile Apa Vital de a furniza apa respectivă. Astfel, s-a trecut de la o conductă de DN 200 la o conductă de DN 400, ca diametru, cu o capacitate maximă de 300 mc/h pe care îi putem lua de la Apa Vital când avem nevoie să asigurăm debitul necesar în Roman.”, precizează Bogdan Mușat.

În privința problemei captării de apă, compania ApaServ a discutat și cu cei de la SGA. A fost o deplasare în teren la captarea Preutești unde s-au identificat zone pentru a se face praguri de fund, pentru a ridica albia râului Moldova.

„Bineînțeles, în continuare trebuie să monitorizăm foarte atent rețelele din interiorul sistemului de alimentare cu apă din zona Roman, să identificăm avariile majore, eventualele furturi și așa mai departe. Toate acestea necesită investiții despre care eu am vorbit încă de acum 2 ani de zile. Am atras atenția că vom avea probleme cu apa și probleme cu apa avem cam peste tot, și la zona Est, și la zona Nord, și la zona Sud. Problemele sunt accentuate la momentul de față și din cauza secetei.”, a punctat directorul Apa Serv.

În cursul săptămânii viitoare, Apa Serv va prezenta investițiile necesare a fi demarate anul viitor, împreună cu UAT Roman, pentru a nu se mai repeta situația din prezent.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate