(VIDEO) Elevii Școlii nr 5 stau în frig! Cursurile au fost suspendate

Elevii care au fost mutați de la Școala nr 5 în clădirea fostului CCB, îndură frigul și sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei și cu căciuli în timpul orelor de curs.

Principala problemă o reprezintă faptul că acele convectoarele de căldură au fost montate mult prea sus în clase și nu reușesc să încălzească încăperile. O altă problemă este determinată de faptul că acestea nu pot fi puse în funcțiune toate odată pentru că astfel se depășește capacitatea instalației electrice a clădirii.

O parte dintre părinți au mers astăzi și au luat elevii acasă din cauză că este mult prea frig în clase și nu pot risca sănătatea copiilor.

În sălile de clasă, așa cum am spus și mai sus, elevii erau echipați cu geci și căciuli, un lucru care nu este deloc comod și care le îngreunează copiilor capacitatea de concentrare la cursuri. Holurile clădirii nu erau încălzite absolut deloc, deoarece nu sunt montate convectoare de căldură pe holuri.

Cu scurt timp în urmă a avut loc o vizită a Inspectorului Școlar General din cadrul ISJ Neamț, doamna Florentina Luca Moise, a doamnei director a Școlii nr 5, împreună cu mai mulți părinți. La discuții a luat parte și doamna Onțanu, consiliera primarului.

În urma acestei vizite s-a decis ca, în primă fază, cursurile să fie suspendate pentru două zile, urmând ca Primăria sa găsească o soluție eficientă de încălzire a clădirii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate