VIDEO/FOTO: Percheziții la domiciliile a trei persoane din Neamț

La data de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Neamț și cei ai Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au pus în executare 3 mandate de percheziție pe raza localității Pipirig, la domiciliile a trei persoane, cu vârste de 42, 48 și 50 de ani, bănuite de comiterea de infracțiunii de braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 36 kg carne de vânat, mai multe trofee animale sălbatice, o armă neletală scurtă, supusă autorizării, mai multe cartușe, tube de cartuș și proiectile.

Totodată, la una dintre locații au fost identificate un mamifer cu caracteristici similare mistrețului și un exemplar de căprioară, ținute în captivitate.

La data de 14 februarie a.c., cu sprijinul reprezentanților Direcției Silvice Neamț căprioara a fost transferată într-un spațiu adecvat, în cadrul Rezervației De Zimbri și Faună Carpatină Dragoș Vodă, din localitatea Vânători-Neamț.

Cu privire la mamiferul cu caracteristici similare mistrețului, în condițiile existenței unor focare de pestă porcină, a fost notificată Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, în vederea stabilirii stării de sănătate a acestuia și luării măsurilor legale.

În cauză polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate