VIDEO/FOTO: Petardele și artificiile NU sunt jucării pentru copii – Oficial IPJ Neamț

Astăzi, 6 decembrie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o activitate de informare a adulților și tinerilor din municipiul Piatra Neamț.

Polițiștii le-au reamintit acestora faptul că, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an.

Totodată, cetățenii întâlniți au primit sfaturi și pliante cu informații și recomandări preventive, fiind informați cu privire la clasificarea obiectelor pirotehnice.

Sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

În paralel cu acțiunile preventive, în perioada 21 noiembrie 2022 – 04 ianuarie 2023, poliţiştii nemțeni desfăşoară activităţi în cadrul acţiunii naţionale ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice.

Scopul acţiunii este creşterea siguranţei cetăţeanului prin identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice și prevenirea producerii unor evenimente negative, cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).

Poliţiştii vor continua să acționeze pentru combaterea comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale și să nu se expună la riscuri!

Rănirea persoanelor, producerea de incendii sau distrugerea unor bunuri sunt câteva dintre consecințele negative generate de săvârșirea unor fapte care contravin prevederilor legale referitoare la regimul articolelor pirotehnice.

Încercaţi să vă protejaţi copiii prin a nu mai cumpăra sau manevra petarde sau artificii care le pot pune viaţa în pericol.

Pentru unii este o simplă distracție, însă pentru cei mici și pentru animale poate deveni o situație de risc.

Info/Foto/Video: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate