VIDEO/ Hrană adițională în păduri, pentru zimbrii aflați în libertate [NEAMȚ]

Noi imagini video publicate de ROMSILVA surprind zimbri în libertate hrănindu-se într-o pădure din Ținutul lor, din Parcul Natural Vânători Neamț.

În această perioadă, când hrana este deficitară, zimbrilor li se alocă hrană adițională în păduri, pentru a evita conflictele cu comunitățile locale.

🟢 Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

🟢 A fost reintrodus în fauna României 🇷🇴 în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția sa, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia 🇵🇱, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

🔵 Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț.

🔵 Parcul Natural Vanatori Neamt se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare 🌲🌳🌲 păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. ℹ

credit: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț/ Sursa: ROMSILVA

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate