(VIDEO) Ministrul Sănătății anunță un posibil nou val COVID

Ministrul Sănătății a prezentat astăzi, 4 iulie, într-o conferință de presă, evoluția cazurilor COVID-19 în România. Săptămâna trecută, numărul cazurilor s-a dublat comparativ cu săptămâna anterioară. De la aproape 4000 de cazuri s-a ajuns la aproape 8000.

Ministrul Sănătății a precizat că nu se dorește introducerea de noi restricții, însă există o estimare pesimistă care vizează luna august. S-ar putea ajunge și la 10.000 de cazuri pe zi în a doua jumătate a lunii august. Partea bună este că, deși virusul este mai transmisibil, patogenitatea a scăzut.

Alexandru Rafila a mai spus că se asteaptă la o creștere a numărului de cazuri din cauza subvariantei BA 5, care este foarte contagioasă și care afectează inclusiv persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat săptămâna trecută că se așteaptă la „niveluri ridicate” de COVID-19 în această vară în Europa și a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice timp de o lună. „Pe măsură ce țările din Europa au ridicat restricțiile care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat, pentru AFP, directorul pentru Europa al organizației, Hans Kluge.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate