[VIDEO/ NEAMȚ] Faceți cunoștință cu ROSINA din Ținutul Zimbrului

O veste incitantă vine din Parcul Natural Vânători Neamț, unde numele pentru mezina familiei de zimbri a fost ales prin intermediul votului electronic. Din peste 400 de nume propuse, comunitatea a ales numele „ROSINA” pentru reprezentanta blândă a sălbăticiei.

Propunerea inspirată îi aparține Simonei Cristina Dorobanțu din Râmnicu Vâlcea și a obținut impresionanta cifră de 258 de voturi.

Administrația parcului dorește să transmită mulțumiri tuturor celor peste 1100 de participanți care s-au implicat activ în procesul de numire a zimbruței. Această demonstrație de implicare comunitară este cu atât mai importantă, cu cât va contribui la legătura strânsă dintre oameni și natură, specifică destinației ecoturistice Ținutul Zimbrului.

Filmarea de mai jos îi aparține lui Lică Balmoj, care a reușit să captureze esența acestei creaturi minunate în habitatul său natural:

Anual, din 2011 încoace, Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, organizează concursul „Se caută un nume„, în vederea găsirii celor mai potrivite nume pentru zimbrișorii nou veniți pe lume. Cu sprijinul publicului, au fost ”botezați” zimbrișori cu nume precum Românașul, Rovin, Robur, Romașcan, Ronică, Rovan și Roborn, Rozana, Rolinne, Roemi, Roltea sau Rovidenia.

Editia din acest acest an a fost sprijinita financiar prin proiectul „Ținutul Zimbrului – un model de conservare prin procese naturale și dezvoltare sustenabilă prin educație și ecoturism” finanțat de Fundația OMV Petrom prin programul „Verde pentru Viitor”, dezvoltat de FDSC și ProPark. Asociația de Ecoturism din România (AER) implementează proiectul în parteneriat cu RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, Asociația Mioritics și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate