VIDEO/ Târgu-Neamț: Consilerul Vasile Dron, câteva explicații cu privire la taxa de salubrizare:

De la începutul acestui an, utilizatorii casnici din Târgu-Neamț nu mai plătesc factura pentru gunoiul produs direct la Rossal SRL- societatea care ridică deșeurile menajere și reciclabile, ci la Primăria orașului.

Acest fapt este în conformitate cu hotărârea de Consiliu Local nr.396/22.12.2022, potrivit căreia, începând cu data de 01.01.2023, se instituie TAXA DE SALUBRIZARE pentru utilizatorii casnici ai serviciului de salubrizare în Orașul Târgu-Neamț. Începând cu aceeași dată se suspendă contractul de salubrizare
încheiat cu S.C. ROSSAL S.R.L.

Nivelul taxei de salubrizare pentru anul 2023 este de 16,50 lei/persoană/lună.

În vederea calculării sumelor de plată, pentru serviciul de salubrizare, utilizatorii casnici care sunt proprietari de clădiri cu destinația de locuință, de pe teritoriul UAT Târgu-Neamț, au obligația depunerii până la data 31 martie 2023, a declarației pentru stabilirea cuantumului taxei de salubrizare. În prezent, aici apar diverse situații neclare, ori probleme și nemulțumiri.

Iată ce transmite consilierul local Vasile Dron, care este și consilier personal al primarului Daniel Harpa:

Pentru imobilele care sunt locuite temporar (case de vacanțe, apartamente sau alte imobile, spații cu destinația de locuință, care nu sunt locuite), obligația de a declara revine proprietarului, taxa fiind calculată luându-se în considerare o singură persoană.

Cuantumul taxei de salubrizare poate fi modificat, la cerere, pe parcursul anului, prin depunerea
unor declarații rectificative.

Taxa se achită lunar, până pe data de 10 ale lunii următoare: la Direcția Venituri și Impozite si Taxe – birourile 6-7 sau prin virament bancar în contul: RO 87 TREZ 49321360206 XXXXX, deschis la Trezoreria Târgu-Neamț sau utilizând modalitatea de plată online (ghișeul.ro).

Pentru agenții economici/persoane juridice fără contract cu ROSSAL- operatorul de salubrizare, se impune o taxă penalizatoare de 250 lei/lună.

Andreea Trăsnea

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate