Viitorul începe la Piatra-Neamț! Hackathon între dealuri – un sprint pentru dezvoltarea orașului prin tineri, de către tineri

În acest sfârșit de săptămână, Piatra-Neamț a fost martorul unor evenimente organizate de Generația Tech, cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț și participarea partenerilor BRD Groupe Societe Generale.

Municipiul Piatra-Neamț este un partener strategic al Digital Nation în Generația Tech, program care pregătește anual peste 2000 de tineri din România în programare, marketing digital, management de proiect sau dezvoltare web. Programul împletește ingenios activitățile de formare derulate pe platformele online cu inteligența artificială și acțiunile derulate offline în propriile hub-uri din țară. Astfel, construiește o rețea puternică de susținere și îndrumare menită să propulseze orașele mici și medii din România și oferă tinerilor oportunități importante de angajare, chiar la ei acasă.

Generația Tech nu este doar un program de formare. Este un angajament viu de a construi un viitor în care tinerii să fie nu doar consumatori de tehnologie, ci și creatori de soluții inovatoare pentru provocările orașelor noastre.

Hackathon între dealuri a fost o ilustrare a acestui angajament. Puterea comunității Generația Tech a fost canalizată spre a creiona proiecte cu impact real în comunitate.  Desfășurat pe 25 noiembrie la Hub-ul din Piatra-Neamț,  Hackathon între dealuri a reunit peste 30 de mentori și cei mai talentați exploratori din rețeaua națională Generația Tech. Tinerii din comunitatea Generația Tech Piatra Neamț au dedicat ziua încheierii și finalizării a patru proiecte menite să contribuie la dezvoltarea orașului. Juriul, format din reprezentanți ai Primăriei Piatra-Neamț, prin prezența dlui. Primar Andrei Carabelea, partenerii programului BRD Groupe Societe Generale, prin dl. Nechita Gheorghiță (Director Grup BRD Neamț) și Popescu Virgil (Expert Marketing Regiunea Nord-Est), precum și un reprezentant al echipei de mentori Digital Nation, prin Dmitri Gorobîc, a analizat și a evaluat ideile de proiecte propuse.

Dintre ideile propuse de tineri pentru dezvoltarea orașului amintim Where IZvor – platformă de conectare a oamenilor la sursele de apă naturală din Piatra-Neamț printr-o hartă interactivă, City Connect – aplicație care conectează comunitatea în jurul Hub-ului, prin board games și alte experiențe de joc, Green City app – platformă care conectează oamenii la punctele de reciclare, piste de biciclete și alte tipuri de infrastructură verde din oraș și City Voice – platformă de interacțiune a municipalității cu cetățenii orașului.

Cele mai apreciate trei idei vor intra într-un proces de vot, derulat în perioada 29 noiembrie – 15 decembrie. Ideea cea mai îndrăgită de către locuitorii din Piatra-Neamț, va fi implementată prin implicarea Generației Tech la începutul anului viitor.

„Eu cred că următorul startup unicorn românesc poate porni de la un proiect Generația Tech, chiar de aici din Piatra-Neamț” – ne spune Primarul Municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, într-un mesaj de energizare a tuturor tinerilor orașului. Mesajul complet îl puteți vizualiza aici:

Hackathonul a fost precedat de o zi a porților deschise la Hub-ul Digital Nation, cu participarea  a peste 90 de tineri și adulți din comunitate. Evenimentul, desfășurat pe 24 noiembrie, a fost o experiență captivantă de conectare pentru tinerii și adulții interesați să exploreze hub-ul Digital Nation, locul de întâlnire al Generația Tech. Participanții au avut ocazia să interacționeze cu partenerii programului, cu peste 30 de mentori din Generația Tech. Activitățile au inclus board games și sesiuni interactive care au facilitat conectarea socială și comunitară. Astfel, tinerii au fost încurajați să se implice activ în dezvoltarea lor personală.

Aceste evenimente marchează începutul unei serii de acțiuni în cadrul parteneriatului dintre Primăria Piatra-Neamț și Digital Nation. Un moment cheie în acest parteneriat este lansarea unei noi ediții a Programului Generația Tech la începutul anului viitor, cu pre-înscrieri deschise deja pentru toți tinerii de peste 16 ani interesați, aici.

Comunicat transmis de Primăria Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate