„Viitorul nu e doar tehnologie, aparatură sau inteligență artificială. Cea mai de preț investiție este în oameni” (Florentina Moise)

O vorbă din bătrâni spune că „meseria este brățară de aur”, dar ce putem face când, în era tehnologiei, elevii nu mai au posibilitatea să învețe tainele unei meserii? Cu puțină implicare din partea unei echipe de oameni responsabili, totul devine posibil. Județul Neamț va avea în anul școlar 2023 -2024 un număr de 52 de clase (1.212 locuri) de învățământ profesional de stat și dual. În anul curent funcționează 51 de clase.

Am spus că fac și chiar fac! (…) Vom avea o clasă în plus, cu 24 de locuri, de învățământ dual, solicitată de RIFIL SA, pentru calificarea de filator, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț.

Felicit directorii implicați!

Răspundem, astfel, nevoii de resurse umane calificate, așa cum ne-au solicitat firmele din județ. Am avut astăzi (n.red. – la data de 15 decembrie) o întâlnire cu domniile lor chiar pe această temă. A fost alături de noi și Adrian Niță, prefectul județului Neamț.

Sunt soluții atunci când îți dorești să faci treabă, să miști lucrurile, când ai deschidere și parteneri de dialog! Chiar sunt! Și sunt bucuroasă!

Viitorul nu e doar tehnologie, aparatură sau inteligență artificială. Cea mai de preț investiție este în oameni. Misiunea pe care mi-am asumat-o pornește de la principiul că un om calificat într-o meserie pune o pâine pe masa familiei, dar pune umărul și la dezvoltarea comunității lui.

Doamne-ajută!”, a transmis Florentina Moise, Director General al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate