Vin cele mai grele alegeri pentru români de când există România

Dacă e să ne uităm doar în urmă cu 10 ani, dar să ținem cont și de contextul istoric de la înființarea României până în prezent, alegerile din 2024 vor fi cele mai grele pentru români.

De vreo zece ani încoace, politica românească este plină de capcane electorale. Ne amintim cum unii români au votat PPDD crezând că vor primi 20.000 euro și că se va termina cu ”ciocoii”. Desigur că nu s-au dat bani, iar ”ciocoii” au devenit partenerii de alianță ai PPDD. Apoi, unii români au votat UNPR, crezând în minciuna cu ”impozitarea marilor averi”, dar după alegeri au văzut cum cei de la UNPR se îmbogățeau și mai mult. Apoi au fost alții care au votat USR sau PNL care promiteau tăierea pensiilor speciale, ”fără penali în funcții publice” și meritocrație în administrație. Pensiile speciale există în continuare, iar funcțiile publice se dau tot pe spagă și pile peste tot unde USR sau PNL e la putere.

Acum urmează ca alți români să își trimită voturile spre AUR, SOS sau alte partide gălăgioase care, după alegeri, vor face exact ce au făcut și PPDD, UNPR, USR și mulți alții în care o parte dintre români, în naivitatea lor, au crezut.

Desigur, toate aceste derapaje electorale ale românilor se datorează faptului că PSD și PNL nu au reușit să se reformeze; ba din contra, și-au unit forțele pentru beneficiile guvernării și sunt de neoprit când iau decizii nefericite.

În curând, în 2024, românii urmează să aleagă din nou. Dacă până acum alegeau dintre mai multe rele pe cel mai puțin rău, acum vor alege între a rămâne cu UE și NATO sau a trece sub influență sovietică sau și mai rău. Acum vor alege dacă vor fi o piață de consum pentru șmecheri care fac jocurile în UE sau vor trăi într-o semidictatură ascunsă în spatele unor discursuri naționaliste și conservatoare. Va fi un an dificil pentru România, un an dificil pentru români, un an în care se va decide drumul pe care va merge România.

Ca de obicei în istoria românilor, ambele drumuri care se văd la orizont nu sunt bune pentru românii de rând, ci pentru cei care ne vor conduce din ce în ce mai mult din afara țării, fie dinspre vest, fie dinspre est.
Acum, românii vor vota pentru copiii lor, pentru viitorul lor îndepărtat și pentru punctul cardinal din care vor fi ”coordonați spre binele lor”, ca să nu spunem ”stăpâniți”.

Este important ca românii să discearnă singuri între patriotismul și naționalismul pozitiv și cel negativ, căci patrioți și naționaliști au fost nu doar eroii, ci și toți dictatorii lumii care au ajuns la putere exact pe discurs naționalist și patriotic.

Vin vremuri grele pentru România. Vremuri în care țara va fi imposibil să rămână independentă într-un context geopolitic presărat cu conflicte militare și crize financiare. Vremuri în care, ne place sau nu, românii vor fi sub influența cuiva, vor fi utilizați de cineva și vor fi coordonați de cineva. Anul viitor, românii vor alege de cine să fie ”coordonați” sau, cum le place unora să spună, vor alege echipa în care vor juca, cel mai probabil ca rezerve sau ca băieți de mingi.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate