Vine 1 Decembrie, ziua în care se mimează patriotismul – Monumentul Eroilor, un loc atât de sacru, a rămas adâncit în uitare

Cu apropierea Zilei Naționale a României, ne pregătim să asistăm la același spectacol, care a devenit deja familiar – oficialii noștri vor mima din nou patriotismul în fața națiunii. În timp ce această zi ar trebui să aducă un val de unitate și mândrie națională, realitatea pare adesea altfel: o paradă de politicieni cu mâna la piept și gândurile… undeva la „cașcaval”.

Mâna la piept și cuvintele frumoase nu sunt suficiente pentru a construi o națiune puternică și prosperă. Este nevoie de acțiuni concrete, de o guvernare transparentă și responsabilă, și de o concentrare reală asupra problemelor cu care se confruntă societatea noastră.

O astfel de problemă o întâlnim la monumentul în jurul căruia, an de an, de Ziua Națională se fac zeci de poze, locul în care se desfășoară ceremonia de comemorare a eroilor acestei națiuni, a celor ce au plătit cu viața pentru România de astăzi.

De ani de zile, la data de 1 decembrie, se depun în acest loc coroane pompoase și se aprind zeci de lumânări, doar că nimeni nu s-a gândit că acest monument sacru are nevoie să fie îngrijit (măcar în cinstea celor ce au pierit pentru acest popor), nimeni nu s-a gândit că ar trebui amenajat un loc special în care oamenii să pună lumânările aprinse, pentru ca acestea să nu ajungă să reprezinte un pericol.

Vă prezentăm în cele ce urmează, un scurt videoclip filmat astăzi la Monumentul Eroilor, din Piatra Neamț:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate