Vizită de lucru a lui Adrian Niță: Încheierea unei lucrări de modernizare pe Drumul Național DN 15, Bicaz – Poiana Largului

Adrian Niță a făcut zilele trecute o vizită de lucru pe Drumul Național DN 15, Bicaz – Poiana Largului, acolo unde se apropie de finalizare una dintre cele mai importante lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din județul nostru.

Trecând peste faptul că s-au pierdut circa trei ani din cauza blocării executării acestei lucrări în perioada guvernării liberale, sunt bucuros că se toarnă asfalt pe ultimele sectoare de drum, iar acest proiect atât de important pentru zona montană va fi finalizat.

Lucrarea a fost una extrem de complexă, necesitând consolidări ale versanților, deoarece foarte multe zone erau în pericol de a se prăbuși. Au fost identificate inițial 73 de puncte de calamitate iar ulterior încă 31. S-au executat foraje la adâncime pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Au fost turnate aproximativ 2 000 de coloane cu diametrul de până la 1,25 m, la adâncimi de până la 25 de metri.

M-am întâlnit și cu reprezentanții unor agenți economici din zonă care sunt afectați în activitățile pe care le desfășoară de restricția de tonaj impusă pe acest drum și i-am asigurat, împreună cu reprezentantul administratorului acestui obiectiv, că toate demersurile necesare pentru ridicarea acestei restricții vor fi urgentate.

Dragi nemțeni, acest drum de mare importanță pentru județul nostru va încuraja turismul în zona montană și, cu certitudine, participanții la trafic vor fi foarte încântați de condițiile în care se va circula.

Adrian Niță

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate