„Viziuni”, prima expoziție personală a artistului Laurențiu Emanuel Păr

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț, în colaborarea cu Asociația Culturală „Arte.Ro” și Palatul Copiilor Piatra-Neamț, a găzduit în Sala Cupola prima expoziție personală a lui Laurențiu Emanuel Păr, elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Victor Brauner”, denumită „Viziuni”.

Laurențiu Emanuel Păr și-a început activitatea artistică la Piatra-Neamț, în urmă cu 12 ani, sub îndrumarea prof. Cristinei Petrariu, coordonatoarea cercului Pictură II din cadrul Palatului Copiilor și președintele Asociației Culturală „Arte.Ro”.

Vineri, 6 mai, a avut loc finisajul acestei reuniuni plastice. Alături de tânărul artist au fost prezenții dr. Mariana Ciobanu, vicepreședintele Asociației Culturală „Arte.Ro”, Silvia Trăistariu, artist vizual și muzeograf la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț și Corina Dănilă, prof. de arte decorative la Liceul de Arte „Victor Brauner”.

Evenimentul a fost deschis de dr. Mariana Ciobanu, care a dat citire mesajului prof. Cristina Petrariu. Din motive obiective, aceasta nu a putut fi prezentă la manifestare.

Laurențiu Emanuel Păr este un tânăr artist cu un portofoliu si un curriculum vitae absolut impresionante. Este foarte pasionat de arta pe care o practică, artă care-i oferă libertatea spirituală de care are atâta nevoie. Ceea ce prezintă Laurențiu pe simeze reprezintă modul său de comunicare cu publicul şi este o manifestare a firii sale artistice dinamice, puternice, expresive si rafinate. Expoziția, care cuprinde câteva zeci de lucrări, realizate în tehnici dintre cele mai diverse, de la desen în cărbune şi până la desene create digital, este structurată pe citeva dominante tematice: portret, peisaj, compoziție, proiect de design industrial. În cei doisprezece ani de când lucram împreună, Laurentiu a obținut zeci de premii si distincţii la concursurile internationale de arte plastice pentru copii la care a participat. De asemenea, a făcut parte din numeroase echipe de proiect, a fost voluntar si coordonator de activităţi, în cadrul Asociaţiei Culturale „Arte.ro”, trainer pentru elevi mai mici si reprezentant al României la mari expoziţii de artă plastică emergentă de tineret, internaționale. L-am încurajat și am lucrat împreună pentru admiterea sa la Liceul de Artă „Victor Brauner” unde a fost admis cu media 10, si unde, în ultimii patru ani, și-a dezvoltat înzestrarea artistico-plastică, în cadrul secţiei de arte decorative. Elevul meu excelează la portret şi la peisaj, însă domeniul lui de acţiune preferat din marea sferă a artelor vizuale este designul industrial, mai exact – cel auto. Am remarcat şi i-am cultivat acesta direcţie încă din primul moment când a venit la Palatul Copiilor şi mai apoi, prin activităţile din cadrul Asociaţiei Culturale „Arte.ro”. Cred că în acest domeniu pe care şi l-a ales de la o vârstă foarte fragedă şi în care se va perfecţiona şi în timpul studiilor universitare, va ajunge să aibă un cuvânt important de spus în plan international, în următorii ani”, a fost mesajul transmis de președintele Asociației Culturale „Arte.Ro”, prof. Cristina Petrariu.

Cuvântul a fost preluat de prof. Corina Dănilă care a precizat că Laurențiu este un tânăr perfecționist, curajos, fără teamă de a aborda teme dificile și pe dimensiuni foarte mari.

Laurențiu Emanuel Păr

Îți doresc succes și dincolo de toate să rămâi om bun.”, i-a urat prof. Corina Dănilă.

De asemenea, artistul vizual și muzeograful Silvia Trăistariu a ținut să menționeze că a remarcat la Laurențiu tehnica extraordinar de evoluată pentru vârsta sa, pe care a pus-o în seama muncii temeinice, dar și a coordonatorilor, doamnele prof. Corina Dănilă și Cristina Petrariu, care l-au pus pe o direcție foarte bună.

La final, Laurențiu Emanuel Păr, a mulțumit celor care i-au fost alături la prima sa expoziție personală. Totodată, tânărul artist a vorbit și despre cum a început pasiunea sa pentru desen.

Pasiunea mea pentru desen a început de la o vârstă mică, negândindu că aș putea ajunge la rezultatele pe care le am astăzi. Sunt foarte pasionat de designul auto și realizarea portretelor. Participarea la concursurile internaționale și numeroasele proiecte în cadrul Asociației Culturale „Arte.Ro” au stat la baza progresului meu (….) Vreau să mulțumesc reprezentanților Liceul de Arte „Victor Brauner” pentru sprijin și Bibliotecii G.T. Kirileanu pentru găzduire.”, a declarat Laurențiu Emanuel Păr.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate