Vot în Consiliul Local: Campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în Roman, din fonduri publice

Consilierul local ÎPM, Bogdan Roman, anunță că proiectul inițiat de domnia sa privind “Campania de sterilizare a câinilor și pisicilor de pe raza municipiului Roman” a fost adoptat în Consiliul Local Roman. Bugetul alocat va acoperi sterilizarea pentru 1000 de câini și/sau pisici.

Astfel, se aprobă demararea campaniei și efectuarea următoarelor operațiuni:

  • Sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, cu deținător identificat, cu microcipare și înregistrare în RECS;
  • Sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, fără deținător, cu microcipare și înregistrare în RECS, în proprietatea mun. Roman;
  • Sterilizări gratuite pentru pisici de rasă comună, cu sau fără deținător.

Aparatul de specialitate al primarului va întocmi Regulamentul de Organizare a Campaniei care va fi supus aprobării consiliului local la prima ședință ordinară.

În proiectul de hotărâre se arată că în ultimul timp, numărul câinilor și pisicilor fără stăpân de pe raza municipiului Roman a crescut alarmant, acest fenomen fiind accelerat de abandonul masiv de către deținători a puilor ori a câinilor și pisicilor adulte, precum și de lipsa sterilizării în masă a acestor animale.

În ceea ce privește problema abandonului de animale, aceasta provine în cea mai mare parte din pasivitatea și lipsa de implicare a deținătorilor acestora, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deși obligația există. În pofida existenței obligativității de a steriliza câinii și pisicile, mulți proprietari nu fac acest lucru, unul dintre motive fiind costul financiar, dar și lipsa de comunicare și informare.

Astfel, campania are un dublu scop: pe de o parte, de a permite sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor, iar pe de altă parte, de a demara o campanie puternică de comunicare în sensul conștientizării populației cu privire la obligativitatea de a își steriliza animalul de companie.

Proiectul de hotărâre poate fi citit aici – click.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate