Weekend cu peripeții, în mijlocul pădurii

Pentru un brăilean weekendul a debutat cu o aventură deloc plăcută, în mijlocul pădurii din zona Baicu, însă norocul lui a fost că jandarmii montani au ajuns la el mai repede ca animalele sălbatice.Cum s-a întâmplat?

Păi cam așa:

Protagoniști: doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz – Izvorul Muntelui și un tânăr de 24 de ani, din Brăila, care se afla cu prietenii la Baicu.

Acțiunea: In jurul orei 20.00, tânărul se deplasează cu mașina din Baicu către Bicaz, pentru câteva cumpărături, pe un drum forestier dificil, aproape impracticabil, indicat de aplicația de navigație auto profesională, cum spuneau prietenii, care au pornit și ei în căutarea lui, dar în direcția greșită, după locația dată de aceeași aplicație.Punctul culminant: Autoturismul rămâne blocat, zonă cu semnal de telefonie foarte slab, întuneric, pădure, singur, apelează 112.

Deznodământ: Jandarmii montani, cunoscând zona, ajung la apelant urmând același drum anevoios, o parte din el cu auto și vreo doi-trei kilometri pe jos, iar după trei ore tânărul a revenit în siguranță la prietenii săi.

Morala: Chiar dacă aplicațiile de mapare a telefonului sau de navigație auto vă indică ruta, evitați să alegeți drumul cel mai scurt atunci când vă aflați pe un teren necunoscut și mai ales înt-o zonă împădurită.

sursa: Jandarmeria Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate