WhatsApp ar putea implementa în curând o opțiune care să nu mai implice numerele de telefon

O schimbare importantă se profilează pentru WhatsApp în ceea ce privește protejarea datelor personale ale utilizatorilor. Cu peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, WhatsApp se pregătește să ofere o opțiune nouă, și anume posibilitatea de a folosi nume de utilizatori în locul sau alături de numărul de telefon.

De la apariția sa, WhatsApp, care acum este deținut de compania Meta, a cerut ca utilizatorii să se autentifice folosind numărul de telefon, dar acest lucru nu este întotdeauna ideal în ceea ce privește protejarea confidențialității. Totuși, lucrurile ar putea suferi o schimbare semnificativă în viitorul apropiat, conform codului descoperit în cea mai recentă versiune beta a aplicației de Android.

Această modificare propusă ar permite utilizatorilor să înlocuiască numărul de telefon cu nume de utilizatori, oferindu-le astfel mai mult control asupra informațiilor personale pe care le furnizează în mediul online. Utilizarea unui nume de utilizator în loc de numărul de telefon poate contribui la protejarea confidențialității, oferindu-le utilizatorilor un nivel suplimentar de anonimat și securitate.

Implementarea numelor de utilizatori poate avea o serie de avantaje. În primul rând, utilizatorii vor avea posibilitatea de a-și alege un nume de utilizator unic și personalizat, care să nu dezvăluie informații personale sensibile, cum ar fi numărul de telefon. De asemenea, acest lucru ar putea face comunicarea mai ușoară între utilizatori, deoarece nu va mai fi necesar să se schimbe numere de telefon sau să se dezvăluie aceste informații.

Este important de menționat că această opțiune este în stadiul de testare și există posibilitatea ca modificările exacte și momentul lansării lor să se schimbe pe parcursul dezvoltării. Cu toate acestea, inițiativa de a adăuga opțiunea de nume de utilizator în WhatsApp subliniază importanța protejării confidențialității și angajamentul de a oferi utilizatorilor controlul asupra propriilor date personale.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate