Zi specială în Comuna Ștefan Cel Mare – A avut loc Slujba de Resfințire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”

Astăzi, 1 octombrie, a avut loc Slujba de Resfințire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Soci, comuna Ștefan Cel Mare, prilej de mare bucurie duhovnicească pentru enoriași.

Sfânta Liturghie și Slujba de Resfințire au fost oficiate de către Preasfințitul Nechifor Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, la care s-a alăturat și preotul paroh Hulpoi Busuioc Ioan. Biserica va rămâne deschisă pentru închinare pe parcursul întregii zile.

Echipa PSD Ștefan cel Mare, împreună cu deputatul Remus Munteanu, primarul și viceprimarul PSD Bodești, au participat și ei alături de credincioși la această sărbătoare specială.

Această resfințire este un moment de unitate și mărturisire a credinței noastre, un moment în care tradiția și speranța se împletesc într-un act de recunoștință către Dumnezeu.
Suntem mândri că facem parte din această comunitate și că am putut contribui la păstrarea și înfrumusețarea acestui loc sacru.
”, a transmis deputatul Remus Munteanu.

Dragi locuitori ai satului Soci,

Astăzi este o zi cu adevărat specială, o zi de aleasă bucurie duhovnicească! Echipa PSD Ștefan cel Mare, alături de deputatul nostru Remus Munteanu, primarul și viceprimarul din Bodești, colegi social-democrați, am avut onoarea de a participa la o slujbă cu totul aparte, la resfințirea bisericii din satul Soci.

În Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Soci, situată în comuna Ștefan cel Mare, județul Neamț, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat o Sfântă Liturghie plină de binecuvântare și har divin, resfințind acest lăcaș sfânt.

Această biserică este martorul trecutului nostru și al credinței noastre. Construită cu dragoste și dăruire între anii 1925-1956 de vrednicul de pomenire, preotul Gavriluț, ea a fost mereu centrul comunității noastre. De la noiembrie 2019, s-au desfășurat ample lucrări de consolidare și înfrumusețare a bisericii, atât în interior, cât și în exterior. Aici trebuie să menționăm cu recunoștință cele 12 familii din sat, credincioșii din comuna Bodești și alți oameni binevoitori, coordonați cu devotament de părintele paroh Ionuț Valentin Hulpoi Busuioc.

Dorim să vă mulțumim tuturor pentru sprijinul vostru și pentru implicarea voastră în acest proiect. Fără voi, această resfințire nu ar fi fost posibilă. Să avem grijă de această biserică și să o păstrăm drept mărturie a credinței noastre pentru generațiile viitoare.

Cu recunoștință,
Echipa PSD Ștefan cel Mare

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate