Zilele „Ion Creangă” au ajuns la final

Evenimentul „Zilele Ion Creangă”, organizat de Consiliul Județean Neamț în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, respectiv Casa Culturii „Ion Creangă“ Târgu-Neamț, a ajuns la final. Timp de trei zile, manifestările prilejuite de împlinirea a 186 de ani de la nașterea „Mărțișorului literaturii române” au adunat un număr mare de spectatori.

Amintim de Concursul național literar artistic „Creangă la el acasă”, dar și de vernisajul de pictură dedicat „Mărțișorului” cu participarea profesorului Ioan F. Munteanu. Evenimentul a reunit mai mulți iubitori de frumos, veniți să vadă experiența de viață plină de bucurie transpusă pe pânză, cu măiestrie, de către artist.

Îndrăgitul meșter popular Ionela Lungu a venit cu ale sale personaje modelate în lut din „Lumea lui Creangă” și i-a molipsit cu entuziasmul său pe toți cei prezenți.

Peste 300 de copii și adulți au umplut sala Casei Culturii din Târgu-Neamț. Toți au urmărit cu sufletul la gură și au aplaudat prestația actorilor Teatrului Național „B.P. Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova, care au jucat în piesa de teatru „Amintiri din copilărie”.

Ultima zi a evenimentului a fost dedicată unei expoziții „Candele vii – Trăitori și Mărturisitori ai Ortodoxiei Românești Contemporane” – artist plastic Aida Șușter Boțan.

Spre seară, a avut loc un concert de deschidere, susținut de Corala „Bazil Anastasescu” Târgu-Neamț, urmat de o conferință literar – religioasă cu preotul Vasile Ioana, moderată de Dan Negru. Sala a fost plină.

Evenimentele dedicate operei și vieții lui Ion Creangă s-au încheiat cu succes. Târgu-Neamț a fost pentru trei zile un spațiu în care mulți nemțeni și turiști au avut ocazia să participe la manifestări pentru toate gusturile.

„Zilele Ion Creangă“ au fost despre bucurie, culoare, copilărie, povești și spiritualitate!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate