„Ziua Internațională a Pădurilor” sărbătorită în cadrul Liceului Carol I Bicaz

Ziua de 21 Martie este marcată în toată lumea ca „Ziua Internațională a Pădurilor”, a fost sărbătorită în cadrul Liceului Carol I Bicaz cu o activitate organizată de elevii și cadrele didactice de la specializările prelucrarea lemnului și protecția mediului având invitați reprezentanți al Ocoalelor Silvice Bicaz și Tarcău.

Activitatea „Comoara verde din munții Bicazului” a fost inclusă în proiectul educațional „Împreună construim viitorul” derulat de pe parcursul lunii martie de către unitatea școlară în parteneriat cu Primăria Bicaz, I.S.J. Neamț, S.C. Nordarin Prod Com S.R.L. Pîngărați, S.C. Galafor S.R.L. Tarcău și Asociația Bicazul Nostru având drept scop susținerea unor campanii de promovare a unei clase de profesională nivel 3 cu specializarea prelucrarea lemnului în anul școlar următor 2023-2024.

În deschidere doamna Ing. Mihaela Andonescu reprezentanta Ocolului Silvic Bicaz a prezentat domeniul de activitate al instituției și a dat sfaturi utile elevilor pentru ce ar trebuie să facă aceștia dacă vor să urmeze această specializare, urmată de domnul Ing. Dragoș Burghelea de la Ocolul Silvic Tarcău care a prezentat operațiile ce se execută de la plantarea unui puiet și până la exploatarea arborelui, ciclul de viață al pădurii, bogățiile pe care aceasta le oferă, importanța protejării mediului înconjurător.

În partea a doua au fost prezentate materialele pregătite de elevii liceului cu această ocazie prin Ungureanu Cristian, Colanioș Magda, Gîrbuleț Teodora din clasa a IX-a A informatică, Ștefan Valentin Panțîr și Daniel Pașcu din clasa a X-a F cu specializarea tâmplar universal care au vorbit despre speciile lemnoase existente pe Valea Bicazului și valorificarea superioară a materialului lemnos prin prelucrare.

În încheiere au avut loc discuții libere între generații, elevii adresând întrebări invitaților fiind dornici să afle cât mai multe din domeniul silviculturii, combaterea schimbărilor climatice, gestionarea și utilizarea durabilă a pădurilor care pot contribui la prosperitatea comunității și a generațiilor viitoare pe aceste meleaguri.

Prof. Gabriela Cehan & Prof Mihaela Scurtu

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate