Ziua Internațională a Salvatorilor de pe pârtiile de schi. Salvamont Neamț a organizat ateliere deschise publicului

Astăzi este Ziua Internațională a Salvatorilor de pe pârtiile de schi. România se poate mândri că este printre țările care au abordat sistemul de salvatori cu activitate complexă, salvamontiștii fiind pregătiți și atestați profesional să salveze în munte, în orice situație și în orice perioada a anului.

Multe echipe Salvamont și-au pregătit personalul pentru a salva din peșteri, din instalațiile de transport pe cablu, din lacurile alpine sau peșterile scufundate, să formeze și să lucreze cu câini de avalanșă, să fie operatori de drone, totul pentru a asigura servicii de salvare de cel mai înalt nivel profesional.

Salvamont România este singură structura de salvare montană din țară noastră membră de gradul A, cel mai înalt, în cele trei mari comitete de salvare montană, CISA – Comitetul Internațional de Salvare Alpină, FIPS – Federația Internațională a Salvatorilor pe Pârtiile de Schi și IEDO – Organizația Internațională de Salvare cu drone.

Dacă apreciați activitatea Salvamont România, fiți alături de noi în campania de reducere a accidentelor montane și, măcar în acest weekend, lăsăți-ne să înghețăm și să tremuram degeaba cele 8-10 ore de patrulare pe pârtiile de schi, faceți-ne să ne simțim inutili și să vedem și cum e o zi în care să nu vedem oameni triști și plini de durere.

În sezonul de iarnă 2022-2023, salvamontiștii au intervenit la peste 4000 de cazuri produse doar pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, iar de la începutul acestei ierni au intervenit la peste 1500 de cazuri. Aceste cifre mai mult decât îngrijorătoare ne determina să tragem un permanent semnal de alarmă și să va invităm la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane.

Fiți alături de salvatorii montani, oamenii în roșu, culoarea salvatorilor de vieți, întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!

a transmis Salvamont România

Astăzi, la inițiativa și invitația complexului Durău Park, Salvamont Neamț a marcat acest moment festiv pentru breaslă, organizând un workshop deschis publicului cu trei ateliere.

Părinți și copii deopotrivă au fost deosebit de interesați să afle din secretele activității noastre participând la atelierul de salvare din avalanșă, acordarea primului ajutor în cazul stopului cardio-respirator sau la standul cu autospeciale de intervenție.

au precizat salvamontiștii nemțeni

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate