Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni

Guvernul României se alătură instituțiilor publice și private care marchează astăzi Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în roșu, culoare ce simbolizează martiriul și jertfa.

„Credința creștină a fost și continuă să rămână reper fundamental al poporului român, indiferent de momentele de încercare prin care a trecut, și parte a identității noastre naționale. Faptul că avem o zi dedicată comemorării martirilor Brâncoveni este nu doar prilej pentru a face cunoscute și noii generații mărturiile istorice ale ocrotitorilor credinței, culturii și tradițiilor românești, dar și o bună ocazie să conștientizăm efectele pe care le au violențele împotriva creștinilor. Și astăzi vedem, din păcate, în lume, oameni care au de suferit pentru că împărtășesc altă credință. Ca prim-ministru militez pentru apărarea și promovarea libertății religioase, drept fundamental al fiecărei persoane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Începând cu anul 2020, 16 august este marcată drept Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, conform Legii 134/2020. Potrivit acestei legi, este prevăzută iluminarea în roșu a sediilor instituțiilor și a unor obiective publice, precum și organizarea de manifestări publice și evenimente comemorative.

„În semn de conștientizare de către cetățenii români a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume se iluminează în roșu, între orele 20,00-24,00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților administrației publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia. Cu prilejul acestei zile se pot organiza manifestări publice și pot avea loc slujbe religioase, în locurile în care se desfășoară evenimente comemorative autorizate, conform legii.”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate