Ziua Porților Deschise în Parcul Național Ceahlău: Bucurie și Respect pentru Muntele Sacru

6 August – Ziua Porților Deschise

ZIUA PORȚILOR DESCHISE ÎN PARCUL NAȚIONAL CEAHLĂU

Ziua de 6 august este și ziua Hramului Muntelui Ceahlău, singurul munte din România care are o astfel de sărbătoare religioasă.

Din anul 2009 la inițiativa Consiliului Județean Neamț această zi a fost declarată Ziua Porților Deschise în Parcul Național Ceahlău pentru a oferi posibilitatea miilor de pelerini și turiști să participe la slujba religioasă ce are loc la Schitul Ceahlău situat pe platoul muntelui, lângă Cabana Dochia.

În această zi accesul în Parcul Național Ceahlău este liber.

Administrația Parcului Național Ceahlău va sta la dispoziția pelerinilor pentru a-i îndruma spre locul evenimentului. Vă rugăm să apelați la personalul Administrație aflat la porțile de acces în Parcul Național de la Durău, Izvorul Muntelui, Confluența Bistrelor sau în zona de platou pentru a primi informațiile necesare !!!

Vă rugăm să respectați regulile de vizitare în Parcul Național:

– Nu distrugeți exemplarele de floră și faună, nu afectați prin acțiuni necontrolate frumusețea peisajului natural, sunt comoara noastră, a tuturor !

– Nu campati decât în locul special amenajat de lângă Cabana Dochia !

– Nu aprindeți focul în interiorul parcului !

– Nu abandonați deșeurile pe munte, depozitați-le la coborâre în locurile special amenajate acestui scop! Mulți alții vor veni după voi dornici să vadă muntele și să se bucure de frumusețile lui ! Lăsați-l curat ! Comportați-vă civilizat !

– Nu părășiți traseele marcate și fiți echipați corespunzător unei ascensiuni pe munte altfel vă expuneți accidentelor!!

ADMINISTRAȚIA PARCULUI NAȚIONAL CEAHLĂU VĂ AȘTEAPTĂ ȘI VĂ DOREȘTE DRUM BUN PE CĂRĂRILE MUNTELUI SFÂNT CEAHLĂU DE ZIUA SA !!!
sursa: ceahlaupark.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate