Zona Târgu-Neamț/ Centrul CEVA începe turneul local al spectacolului “Ia mai zi ceva!”

Centrul educațional de arte performative CEVA anunță începerea turneului local al spectacolului “Ia mai zi ceva!”.

Premiera va avea loc în parcul Cetate din Târgu Neamț miercuri, 20 iulie, de la ora 19:00.

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 21 iulie –  Răucești, 22 iulie – Urecheni și 23 iulie – Gherăeşti, de la ora 19.00.

Intrarea va fi liberă și sunt așteptați spectatori de toate vârstele.

“Ia mai zi ceva!” este un spectacol de teatru dezvoltat de către Centrul educațional de arte performative CEVA în cadrul unui proces colectiv la care iau parte zece adolescenți care formează trupa CEVA. Conceput ca o interpretare a unei istorii imaginate a artei în orașul Târgu Neamț, spectacolul aduce în dezbatere preconcepțiile publicului față de artă, dar și limitele personale în vederea înțelegerii artei.

Dezbaterea a pornit de la întrebări precum De ce artă? Ce e arta? Noi facem artă? Ne interesează să facem arta așa cum se așteaptă lumea să facem artă? Care e arta mea?  Cum o să arate arta în viitor? De ce e o artă mai artă decât alta? Cum definim arta și în raport cu ce?

Distribuție: Elena Bogdan, Jo Brăilescu, Daniel Chirilă,  Raluca Chiper, Ada Ciocârlan, Georgiana Filoreanu, Alexandru Mălnici, Neculae Nemerenco, Adelina Stan, Iulian Stoian, Mara Tarhon, Daria Tămăscălaru. Regia și dramaturgia este colectivă, adaptată, curatoriată, fezandată de Irina Slate, Daniel Chirilă și Jo Brăilescu.

Proiectul „ceva ARTĂ (vie)” completează puzzle-ul C.E.V.A. După comunitate, educație și viitor, au ajuns la spectacolul despre artă, care constă într-un demers de cercetare creativă finalizat cu un spectacol de teatru profesionist și urmat de un turneu cu mai multe reprezentații în comunități rurale din județul Neamț și prin țară.

Mai multe detalii despre premieră aici sau pe pagina de facebook a centrului CEVA.

Ceva ARTĂ (vie) este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator: Platforma culturală Frilensăr

Implementat de: Centrul educational de arte performative CEVA

Co-finanțator: Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Primăria Orașului Tg. Neamț, Casa Culturii Tg. Neamț, Teatrul Tineretului Piatra Neamț.

Parteneri media: Radio România Cultural, Ziar Tg. Neamț, Radio M Plus FM

DESPRE CEVA

Centrul Educațional de Arte Performative  CEVA este un spațiu de creație și gândire critică care-și propune (încă din 2018) să reactiveze din punct de vedere cultural comunitatea locală și să ofere perspective profesionale adolescentelor și adolescenților implicați. CEVA folosește instrumente specifice teatrului și artelor performative (spectacole, festivaluri, expoziții, instalații vizuale, concerte etc.) pentru a cerceta teme importante din societatea contemporană, corelându-le cu realitățile concrete ale comunității nemțene. CEVA a pornit de la Comunitate, Educație, Viitor și Artă, acestea reprezentând direcțiile activităților pe care centrul le desfășoară împreună cu adolescenții implicați.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate