5.659.738 de lei pierduți de Neamț din vina lui George Lazăr, președintele PNL Neamț

Pe mesele primarilor din Neamț stau acum actele pe care trebuie să le depună pentru a da în judecată Prefectura Neamț care în 2020, când era condusă de actualul președinte al PNL, George Lazăr, a blocat alocarea banilor de la consiliul județean către primării.

Mai concret, prefectul PNL la acea vreme a dat în judecată consiliul județean acuzând că PSD a împărțit banii pe criterii politice la primăriile din județ. Deoarece procesul a durat mult, toate sumele de bani ce ar fi trebuit să ajungă la primăriile din Neamț s-au întors înapoi la bugetul de stat și toți banii au fost pierduți.

Într-un final, instanțele s-au pronunțat definitiv și irevocabil în sensul în care prefectul blocase degeaba banii pentru că ei fuseseră alocați legal. În această situație, pentru a recupera banii, primarii trebuie acum să dea în judecată Prefectura și prefectura pe George Lazăr, cel care era prefect la acea vreme si este acum președintele PNL Neamț.

Pe această temă am văzut recent și o declarație dată de actualul președinte al Consiliului Județean Neamț, Asaftei Ion, la o emisiune.

„Documentul acesta are în conținutul lui o sumă de 5.659.738 de lei (…). Acel document conține nici mai mult, nici mai puțin decât intervenția domnului prefect de la acea vreme – vorbesc de domnul Lazăr – care a blocat o hotărâre a Consiliului Județean de repartizare a unor sume în cele 83 de unități administrative. Consiliul Județean a câștigat procesul, Curtea de Apel ne-a dat dreptate, numai că banii aceștia, la sfârșitul exercițiului bugetar, s-au virat bugetului de stat pentru totdeauna și se înregistrează o pierdere de 56 de miliarde de lei pe tot ce înseamnă UAT-urile din județul Neamț – comune, municipiu, orașe.

Acestea sunt pierderile MARI. Eu când aud că iese – cu atâta ipocrizie, indiferent cine – și vorbește despre economii, despre stați să vedeți că ați consumat, și vii și dai tun de 56 de miliarde care trebuie să ajungă în spațiul real, să modernizăm comunele, orașul, municipiile – sigur, e o problemă, și această problemă trebuie rezolvată și undeva trebuie acționat de o asemenea manieră încât banii aceștia trebuie recuperați de la cine este vinovat. Din ce informații am, se va acționa în acest sens – Prefectura va trebui dată în judecată de către UAT-uri și ulterior Prefectura să tragă la răspundere inițiatorul acelui document de blocare a celor 56 de miliarde de lei (…). Avem probleme foarte mari când nu avem responsabilitate atunci când suntem în funcții publice – e o problemă foarte delicată”, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Din păcate pentru județul Neamț, funcția de prefect al județului a fost o rușine cât timp a fost deținută de actualul președinte al PNL care a făcut o mulțime de reclamații nefondate, unele mincinoase de-a dreptul. S-au pierdut foarte mulți bani în județul Neamț pe timpul cât prefectura a fost condusă de actualul șef al PNL Neamț, dar s-au făcut și lucruri de care mulți liberali se rușinează acum. Ne amintim doar așa, în treacăt, de plângerile mincinoase făcute de actualul președinte al PNL Neamț, George Lazăr, în calitate de prefect al județului Neamț, plângeri în urma cărora au fost anchetați de DNA sau DIICOT o mulțime de oameni, ca la final anchetele să se termine cu „fapta nu există”. Așa, din scurt, ne amintim că au fost anchetați degeaba în urma plângerilor fostului prefect, George Lazăr, persoane precum Gheorghe Ștefan, Adrian Bourceanu, Soroceanu Daniela și mulți alții care aveau un singur lucru în comun. Nu erau membri sau simpatizanți PNL.

Faptul că PNL Neamț ține în poziția de președinte un individ care a făcut atât de multe rele prin Neamț e alegerea sa, doar că în curând va veni și rândul nemțenilor să aleagă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate