Legea mobilității urbane a trecut de Parlament. Joi, 11 mai, protest în Piatra-Neamț

Primăria Piatra Neamț a aprobat un al doilea protest împotriva proiectelor de mobilitate urbană și „orașului de 20 minute”.

Protestul va avea loc joi, 11 mai 2023, în fața Teatrului Tineretului, în intervalul orar 16.00-18.00, transmit organizatorii. O petiție în acest sens este disponibilă aici – click.

Precizăm că în ciuda oamenilor care au ieșit la proteste în orașele din țară și în capitală, mai multe legi care ar fi necesitat o dezbatere publică mai amplă au trecut rapid astăzi, 10 mai, de Camera Deputaților. Una dintre acestea este legea privind mobilitatea urbană durabilă care, practic, va extinde ceea ce se întâmplă la Piatra-Neamț în întreaga țară, începând cu 2026. Procesul legislativ poate fi văzut aici – click.

Unii spun că aceste legi sunt bune și europene, alții spun că sunt periculoase și neconstituționale. Se pare că e posibil ca această lege privind mobilitatea urbană durabilă și alte legi votate astăzi în Parlament să fie supuse controlului de constituționalitate, CCR urmând să aibă de spus ultimul cuvânt.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate