Probă video – De ce au intervenit jandarmii la Consiliul Județean

Săptămâna trecută a avut loc o ședință de Consiliu Județean în cadrul căreia localităților din Neamț li s-a împărțit 6% din impozitul pe venit, bani care reprezintă un fond la dispoziția Consiliului Județean, fond ce trebuie să se repartizeze integral comunelor, orașelor și municipiilor, prin hotărâre a Consiliului Județean și care anul acesta a avut o valoare de 38.176 mii lei.

Deci nu vorbim de bugetele comunelor, ci de o mică parte dintr-un impozit colectat de stat. Nu intră nicio comună în colaps dacă nu primește nici un leu de la împărțirea aceasta și dovada este faptul că actualul președinte a PNL Neamț a contestat în instanță modul în care au fost împărțiți acești bani acum câțiva ani și pentru că judecata a durat prea mult, chiar dacă banii fuseseră împărțiți legal, ei nu au mai putut fi dați niciunei localități pentru că se terminase anul fiscal până în momentul în care instanța a luat o decizie. Deci am avut recent un an în care nicio comună nu a mai primit acești bani din cauza PNL Neamț.

La această ședință a participat și actualul primar PNL de la Timișești (fost primar PSD), care s-a gândit să aducă cu el și câțiva oameni ca să facă scandal și să puncteze politic contra social-democraților pe motiv că nu li s-ar fi dat câți bani ar fi meritat. Un circ ieftin marca PNL, că dacă nu era circ și Consiliul Județean încălca legea, ar fi mers la o instanță de judecată sau la altă instituție să se plângă.

Circul a fost unul infantil. O mascaradă în care primarul de la Timișești s-a apucat de făcut scandal prin sala de ședințe, conștientizând că ceea spune el nu aude președintele, fiind vorba de o ședință online iar primarul nevorbind la nici un microfon, însă acesta făcea scandal doar ca să fie filmat.

Pentru a fi circul total, nemulțumiții de la Timișești au plecat din sala de ședințe ca să meargă ÎN BIROU la Ionel Arsene (nu LA ci ÎN birou) știind clar că nu pot fi primiți, acesta fiind în continuare în ședința online de CJN.

Ca să ajungă la biroul președintelui, curajoșii de la Timișești au luat-o pe ocolite, nu pe la punctul principal de intrare, unde era un jandarm, ci pe la intrarea din lateral, unde e doar o femeie de la o firma de pază și pe unde au putut să intre că nu avea sărmana femeie ce să facă în fața atâtor bărbați curajoși.

Cei de la Jandarmerie au observat grupul de la Timișești adunându-se lângă clădire cu mult înainte de începerea ședinței . Încă de atunci jandarmii s-au organizat si au stat pregătiți să intervină dacă situația degenerează.

Văzând cum curajoșii de la Timișești au intrat pe la punctul de acces lateral, jandarmul de serviciu i-a chemat pe cei care așteptau și erau pregătiți să intervină în ajutor, deoarece așa este procedura la ei, clădirea fiind obiectiv păzit de Jandarmerie.

Ajunși pe hol, în fața biroului, curajoșii bărbați care nu s-au gândit o secundă că forțând intrarea prin locul unde se afla agentul de pază femeie, e posibil să o lase fără loc de muncă, au solicitat să intre la președinte, deși știau că acesta este în ședință și nu poate să-i primească nici dacă ar fi cei mai buni prieteni. Un bâlci de doi lei pentru a produce material de propagandă contra PSD.

Mai departe a urmat o serie de scene jenante pe holul Consiliului Județean până în momentul în care ședința a luat sfârșit și Ionel Arsene i-a primit în birou pe reprezentanții primăriei de la Timișești. După discuțiile cu președintele, cei de la Timișești au plecat nemulțumiți, dar cu promisiuni că li se vor rezolva doleanțele la următoarea rectificare bugetară.

Deci, în linii mari, nu a fost nicio revoltă în adevăratul sens al cuvântului. A venit un fost PSD-ist trecut la PNL să facă scandal la fostul lui șef de la PSD că nu-i mai dă bani ca în vremurile bune, iar echipajul de Jandarmi care păzește clădirea a intervenit corect și legal, deoarece în încercarea de a se da în spectacol, deși nu cred că ar fi făcut asta, primarul de la Timișești a derapat și a instigat oamenii cu care era să îl urmeze să meargă ÎN BIROU (nu LA biroul lui Arsene). Intrarea forțată a acelui grup ar fi creat mari probleme de ordine și liniște publică, grupul neavând suficient spațiu să încapă fizic în acel birou, deci intervenția jandarmilor a fost pe deplin justificată.

Poate dacă acești curajoși bărbați politici de la Timișești ar fi mers normal la punctul de acces și solicitau intrarea normală la președinte, nu ar mai fi creat probleme și nu ar fi fost necesară intervenția jandarmilor, însă acești stimabili domni aveau de produs materiale de propagandă, așa că au ales să tăbărască printr-un punct de acces în clădire, păzit de o femeie care nu a putut să le facă față și au mers la ușa președintelui, știind clar că nu vor putea fi primiți deoarece e în ședință, apoi s-au apucat de făcut circ că nu sunt primiți.

Dincolo de discuțiile politice jenante, dincolo de circul demn de milă, dincolo de faptul că primarul de la Timișești a ales să își bălăcărească fostul prieten cu care a trăit momente frumoase exact când acesta trece prin momente grele, bărbații curajoși de la Timișești merită ”felicitați” pentru că în urma acțiunii lor e posibil ca femeia în vârstă de la punctul de acces pe unde au forțat intrarea să aibă mari probleme, inclusiv pierderea locului de muncă, iar jandarmii care au intervenit perfect legal și legitim, acum sunt bălăcăriți și li se afectează negativ imaginea.

În cazul în care mai există dubii despre faptul că cei de la Timișești au fost instigați să intre ÎN BIROUL președintelui în timp ce acesta era în plină ședință de CJN și nu puteau fi primiți nici dacă ar fi existat toată bunăvoința din lume vă redăm video momentul instigării.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate