FOTO: În atenția șoferilor care parchează pe aceste locuri: Polițiștii sunt cu ochii pe voi – Amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele prevăzute de legislația rutieră privind oprirea sau staționarea neregulamentară.

Printre obiectivele acțiunii s-a număr și verificarea respectării de către conducătorii de autovehicule a legislației în vigoare privind parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale.

„Atragem atenția că, în conformitate cu Legea nr. 448 din 2006, republicată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Precizăm că principalul obiectiv al acestei acțiuni a fost acela de a informa și a invita conducătorii auto să contribuie alături de autorități la schimbarea și corectarea unor deprinderi neglijente.”, transmit reprezentanții IPJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate